![]() |
|
|
Arrangerer Økouka for femte gang Av Redaksjonen, 23.09.18 Økouka arrangeres nå for femte gang i Buskerud, og Fylkesmannen deltar med ulike arrangement. Økouka er en feiring av norsk økologisk mat som formidler råvarer, kunnskap og inspirasjon.
Økouka vil vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytte det til folks hverdag. Denne uka er det over hundre økologisk arrangement rundt om i landet, melder Fylkesmannen på sine nettsider.
Tradisjon tro starter Fylkesmannen Økouka med å invitere alle ansatte i Statens hus til frokost. Eiker Vekst, som har ansvaret for den daglige driften i kantina, lager alt fra bunnen av og selvfølgelig med 100 prosent økologiske råvarer. Det inviteres til frokostbuffet med variert pålegg og fersk hjemmebakts. For ansatte i statens hus. Økokafé onsdag 26. september Byens beste økologiske kafé for en dag? Eiker Vekst serverer daglig over 100 personer økologisk lunsj og er sertifisert med Debios sølvmerke. Denne ettermiddagen åpnes dørene i Statens hus for alle, det diskes opp med en variert vegetarisk salatbar, deilig varm høstsuppe og vaffelbuffet. I tillegg selges det nystekte rundstykker, brød og skillingsboller til å ta med hjem. Denne dagen er alt 100 prosent økologisk. Alle er hjertelig velkommen. Jordnært torsdag 27. til lørdag 29. september Dette er en møteplass som skal formidle kunnskap og erfaringer, ha demonstrasjoner og presentasjoner. Arrangementet skal også ta vare på og bringe videre det viktige arbeidet som er gjort i Fylkesmannens foregangsprosjekt «Levende matjord» de siste åtte årene. Torsdag 27. er en seminardag med en rekke foredrag om jord og kretsløpsjordbruk. Det er Buskerud Bonde- og Småbrukarlag som koordinere aktiviteten inn mot det nasjonale prosjektet som organiseres av Økologisk Norge. Buskerud har et svært allsidig program med kurs, åpen gård markeder og festligheter. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|