![]() |
|
|
Satser på det kulinariske i jubileumsår Av Roy Hansen, 04.04.08 1. mai for 75 år siden åpnet Olav Sanden dørene til Hokksunds nye hotell. Siden den gang har det vært mange eiere og driften har gått fra bra til dårlig og opp igjen. Etter at Roar Sanden førte familienavnet tilbake i bedriften har det gått bare en vei, og nå satses det som aldri før.
![]() De som følger med hotellet har fått med seg at antall orkestre og konserter er redusert den siste tiden. Selv om det har vært fulle hus til tider, er dyre orkestre og vakthold til klokken tre på natten ikke regningssvarende. Det blir derfor satset på kulinariske opplevelser framfor musikk og fyll i tiden som kommer. - Vi taper rett og slett penger på å holde åpent til klokken tre på natten i helgene. Derfor reduserer vi nå åpningstiden til klokken ett med mindre vi har spesielle artister og arrangement, sier Roar Sanden. Han vil i stedet bruk penger og energi på å bygge opp hotellet som et spisested som er en by verdig. Den kjente kokken Harald Berger fra Darbu har bidratt i så måte. Ikke bare har han komponert en lakserett som er unik for Sanden Hotell, men han har også kjørt kurs og på den måten bidratt til en kompetanseheving til glede for alles ganer. Helstekt kengurufilet med søt mangochutney og amandinepoteter og Estragon bakt laks, servert med glasert spisskål, fennikel og gulrot, eplesmørsaus og selleri-potetpure er bare to av rettene som skal få smaksløkene våre til å våkne. Laksemenyen er det mesterkokk Harald Berger som står bak, mens den eksotiske kenguruen er selvkomponert. Pusser opp - Vi vil nå pusse opp hotellets rom med ny innredning og nye gulv. Videre skal vi bygge om på terrassen slik at vi kan få en mer lun og hyggelig atmosfære til vår gjester. Store parasoller skal sørge for å holde oss tørre i tilfelle vi får en sommer som i fjor, forteller Roar Sanden. Samtidig skal restauranten pusses opp og dagens små bord skal byttes ut med større som er tilpasset spisegjester. For det er mat og spisegjester som står i fokus i jubileumsåret. - Vi kommer fortsatt til å ha biff og pepperstek, men vi skal også kunne tilby det lille ekstra på menyen. Vi opplever nå at folk reiser fra Drammen og Kongsberg for å spise her, gjerne i forretningssammenheng, og det er en meget gledelig utvikling, sier Roar Sanden. ![]() Roar Sanden og Ragne Hansen tester her ut helstekt kengurufilet. Nesten som vanlig biff, men med en litt annen smak var «dommen». Kan anbefales på det sterkeste, sier Ragne som spiste kenguru for første gang. ![]() Helstekt kengurufilet, serveres med søt mangochutney. Kr 211,- ![]() servert med glasert spisskål, fennikel og gulrot, eplesmørsaus og selleri-potetpure. Kr 197,- « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|