![]() |
|
|
Vil starte gårdsbutikk på Sanden Hotell Av Roy Hansen, 10.03.14 Roar Sanden på hotellet med samme navn har planer om å starte gårdsbutikk og servering av lokalprodusert mat så fort han bare klarer. I dag ble konseptplanene for en gårdsbutikk i Hokksund presentert.
Siden Øvre Eiker kommune vedtok en næringsplan i 2011 har det vært jobbet med tiltak som kan styrke landbruksnæringen i området. Ett av disse tiltakene er å få på plass en gårdsbutikk i sentrum som kan selge et stort sortiment med lokalprodusert mat og produkter, samtidig som de samme varene er tilgjengelige gjennom en tilknyttet restaurant.
Sanden Hotell har restauranten og serverer allerede i dag flere lokale retter, men må gjøre store bygningsmessige grep om selve gårdsbutikken kan bli en realitet. - Vi ble kjent med det ferdige forprosjektet i forrige uke og har allerede bestemt oss for at dette er noe for oss. Men som alt annet, koster en slik satsing mye penger, og det vil ta tid med nødvendige ombygginger av restaurant og «butikk» for gårdsproduktene, sier Roar Sanden. Han har lenge jobbet for å få til en utvidelse av hotell, men har ikke lykkes i å få med seg samarbeidspartnere med nødvendig kapital. Etterspørselen etter hotellrom har heller ikke vært så stor som ønsket det siste året uten at Roar kan forklare dette. Åpne til høsten? Roar Sanden ser et stort potensial i nettopp lokalprodusert mat og varer, og med den fine beliggenheten hotellet har rett inntil Rv. 35, mener han hyttemarkedet er meget attraktivt i tillegg til lokale og distriktsnære kunder. - Jeg ser for meg et konsept der vi tar imot bestillinger fra hyttefolk på vei til fjellet. Vi har pakket alt klart og det følger med gode oppskrifter for tilberedning. Dersom vi lykkes med dette, kan det bli bra butikk for oss, sier Roar. Han vil en av de første dagene ta kontakt med kommunens byggesaksavdeling for sjekke ut muligheten med en utvidelse av restauranten mot parkeringsplassen og byggegrenser mot veien. Målet er at hotellet med gårdsbutikk skal være ferdig ombygget til Egertorget Matfestival i september. Voksende næring - Lokalmat er blitt en stor «merkevare» de siste årene og det omsettes årlig varer for tre milliarder kroner. Kun 50 millioner av disse omsettes i dag gjennom markeder og egne gårdsbutikker - resten går stort sett gjennom større grossister. Større «gårdsbutikker» kan derfor ta noe av økningen i denne bransjen, sa Tore S. Kristoffersen i konsulentfirmaet Kongstanken på Kongsberg. Det er han som har laget rapporten som danner grunnlaget for den optimistiske satsingen som Roar Sanden nå ser for seg. På en presentasjon mandag sa Tore at Hokksund ikke helt har troen på seg selv - i likhet med mange andre steder. Men han mente det var kundegrunnlag for en slik kombinert butikk og spisested, og han hilste Sandens initiativ velkommen. Også ordfører Ann Sire Fjerdingstad var positiv til ideen. Hun sa at få gidder å reise rundt til alle de lokale gårdsbutikkene for å få de produktene de ønsker. Derfor mente hun det ville værer en genial idé å få samlet alt på ett sted - i Hokksund. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|