![]() |
|
|
Gastronomisk fra Harald Berger Av Roy Hansen, 20.10.07 Harald Berger fra Darbu er kjent som en mester innen kokkekunsten. Etter flere år som kjøkkensjef på Oro Restaurant i Oslo, jobber han nå for Gastronomisk Institutt. Jobben består blant annet i å reise rundt og inspirere andre kokker. Denne uken var han på Sanden Hotell.
En nesten fullsatt spisesal. Lyset er dempet og bordene er ekstra pent pyntet for anledningen. Interflora i Hokksund har virkelig brukt tid og krefter på å skape en stemning som selv «Blomster-Finn» ville finne beundringsverdig.
Betjeningen var fulltallig denne kvelden. Men de var ikke der bare for å gjøre dette til et minneverdig måltid for et 40-talls gjester. De var her også for å lære. Lære at restaurantmat ikke bare er en biff eller kokt laks med tradisjonelt tilbehør. Denne kvelden fikk de lære at forskjellige og kanskje litt utradisjonelle smaker kan settes sammen til et gourmetmåltid. Mester fra Darbu Harald Berger er en rolig og høyst sindig kar fra Darbu. At han er en prisbelønnet mesterkokk og mangeårig kjøkkensjef på en av Oslo bedre restauranter, har ikke gått til hodet på ham. Derfor sklir han rett inn og finner tonen på Sanden Hotell. Men det er han som styrer showet - bak kulissene. - Jeg reiser mye rundt nå for å vise kokker og hotellansatte at mat ikke bare er mat. En meny kan gjerne komponeres med litt mer spennende retter enn det vi er vant til. Vi kan også bruke mer spennende smakssammensetninger og ikke være redd for å prøve noe nytt. Det gjør både jobben og maten mer spennende, sier Harald Berger. Han har ikke hatt tid til å konkurrere så mye som han har villet de siste årene. Jobben i Gastronomisk Institutt åpner imidlertid for at han kan satse - og satse høyt. - Jeg skal forsøke å kvalifisere meg til kokkelandslaget som står foran en utskiftning i år. Venter nå bare på NM-oppgaven som kommer i januar. Det er en knallhard konkurranse og bare de beste blir med, sier Berger. Selve Norgesmesterskapet i kokkekunst går i Ålesund i august. Der håper han å være med. Harald Berger er en travel mann, og denne uken skulle han egentlig ha vært sammen med vårt kongepar i Tyskland for å lage mat til dem. Men ettersom kvelden på Sanden ble booket først, var det her han havnet. Kongen og dronningen fikk en annen mesterkokk. Spennende meny Selv om det var langt mellom «kongligheter» på Sanden Hotell denne kvelden, fikk de en oppvartning som minst kunne forsvare en kuvertpris på 1.050 kroner. Etter å ha inntatt alle fem rettene pluss aperitiff, vanket det stående applaus til mesterkokken og hans lokale hjelpere denne kvelden. Et publikum fra såkalte «møblerte hjem» hadde da startet kvelden med en aperitiff. Deretter var det en forrett bestående av blomkålsuppe med kamskjell, bulgur, parmaskinke og søtpotet, trøffel carpaccio og basilikumsolje. Rett nummer to besto av kveite «melba», caviar, asparges og sukkererter og eple smørsaus. Hovedretten var reinsdyrfilet, selleripure, skogsopp og løk trio, vahlrona-kirsebær glace og fondantpotet. Desserten besto av Eiker Camenbert, tomat-vaniljemarmelade og honning-valnøttbrød. Og som om det ikke var nok ble det servert tilslørte bondepiker til kaffen. ![]() Harald Berger legger sausen på hovedretten. 42 gjester skal ha varm mat, så her går det unna. ![]() Bordene på Sanden Hotell var ekstra fint pyntet til denne gourmetkvelden i regi av Harald Berger. Folk storkoste seg og fikk virkelig valuta for pengene. Hvis du ønsker å bestille bildet fra denne nyheten, send oss en e-post med navnet på nyheten, samt din kontaktinfo (til faktureringen). Et bilde koster kr 100,-. Dere får da en JPG-fil i god kvalitet tilsendt din e-post. Papirbilder i A4 størrelse koster kr 150,- inkl. mva. + porto. Kun til privat bruk. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|