Eikernytt logo - Til hovedsiden
  Din lokalavis på nettet  fredag 22. januar 2021
Send oss dine tips!
 

  FØRSTESIDEN

   NYTT


Generelle nyheter
Gratulasjoner
Lokale nyheter
Kultur
Næringsliv
Politikk
Kommunevalg 2007
Fylkestingsvalg 2007
Valg 2009
Valg 2011
Valg 2013
Valg 2015
Valg 2017
Valg 2019
Valg 2021
Minneord
Personalia
Sport
Kronikker
Politiske leserinnlegg
Leserinnlegg
Nye lokale bøker
Aktiviteter
Tapt og funnet
Fylkesnyheter
Foreninger
Sponsede artikler
Musikknyheter
Filmanmeldelser
Lesernes bidrag

   AKTUELT
Kongsberg og Eiker Tingrett
Det skjer i Eiker
Nye Eiker-borgere
Politidøgnet
Smånytt fra tidligere Nedre Eiker
Smånytt fra Viken
Smånytt fra Øvre Eiker
Smånytt om sport
Anmeldte dødsfall i Nedre Eiker
Anmeldte dødsfall i Øvre Eiker
Dikt og andre ting
Fakta om Nedre Eiker
Fakta om Øvre Eiker
Fiskum Grendeutvalg
Hokksund Byutvalg
Ormåsen Grendeutvalg
Røren Grendeutvalg
Skotselv Grendeutvalg
Vestfossen Grendeutvalg
Været i Eiker-bygdene
Fotogallerier
Lesernes egne bilder
 
Bestill bilde
Søk i databasen:

Arkiv
   MARKEDSPLASSEN
Arbeidsmarkedet
Bekjentgjørelser
Bekjentgjørelser NE
Bekjentgjørelser ØE
Boligmarkedet
Firmaguiden
Helse- og velværeguide
Håndverksguiden
Torget
Send inn annonse

  EIKERNYTT.NO

Annonser
Gaver til Eikernytt.no
Kontakt oss
Om oss
Videoarkivet
   

   ANNET
Lenker
Tips oss
Roy's Pressetjeneste
 
Utviklet av InBusiness AS


PFU vil ikke behandle
klager ettersom
Eikernytt.no
ikke er medlem


Skjema for
personalia


Autodeler.co.no




TopBilDeler.co.no

www.autodoc.co.no

Eiendomsmegler
i Drammen

Casinopiloten.com

Nettcasino


www.Rexbo.no


Norske Casinoer

Norsk casino på nett


Bygg


Samferdsel


Norges Casino

Nettcasino





VIDEOINNSLAG


300 på paintball
turnering i Hokksund


Dramatisk berging
av stor mobilkran


Taket på Fiskum
kirke faller ned i biter


Torgkvartalet i
Mjøndalen åpnet


Store problemer med
vann på Ormåsen skole


Dramatisk husbrann
i Vestfossen


Miljøkveld for
Bolivia i Hokksund


Advarer mot stor
omsetning av hasj


Fair Play på
Ormåsen skole


Sliter med
sykkeltyverier


Ordfører Ann Sire
Fjerdingstad om
bussaken i Vestfossen


Laksesesongen 2013
startet fredag 25.05


Kåret til Årets
Herman 2013


Jens Stoltenberg
besøkte Nedre Eiker


Evakuerer på
Hokksund Camping


Årets russetog 2013


17. mai feiring
i Mjøndalen


17. mai feiring
i Hokksund


Hellefoss reddet
Oppstart etter pinse


14 år og satser
på bilcross


Trond Giske på
Loe Betongelementer


Gla-Dag 2013
i Skotselv


Markering av
8. mai i Hokksund


Sesongåpning på
Vestfossen Kunstlab.


Sesongåpning på
Nøstetangen Museum


1. mai markering
i Vestfossen 2013


Kvinne drept av
samboer i Krokstadelva


Bølgen & Moi vartet
opp under Damenes Aften


Moteshow for MIF
i Mjøndalen


Klubber fikk hjerte-
starter i gave


Allmøte for ansatte
ved Hellefoss og Vafoss


Steinberg ILs klubbhus
totalskadet i brann


Eiker Aktivitetssenter
på Hoensvannshotellet


Jubileumsforestillingen
Skjer'a? Fiskum Barne-
og Ungdomsteater


Stor brannøvelse
da låve ble antent


Kulturpanorama i
Hokksunds storstue


Trafikkulykke på
Horgen i Nedre Eiker


Nedre Eiker Barne- og
ungdomsteater - Peter Pan


Rein Alexander i
Vestfossen kirke


Kraftig front mot front
på E 134 i Mjøndalen


Grendemøte om
Hoensmarkas fremtid


Skidag i regi av HIL
på Hobbelstad


Gangvei skaper
strid på Røren


UKM i Øvre Eiker


MGP Jr. på
Røren skole


Lærere på kurs for
å lage økologisk mat


Kvinne påkjørt
av lastebil i Mjøndalen


UKM i Nedre Eiker


Bredtransport fra
Skotselv til Drammen


Aktiv åpning av
Aktiv Eikers kontorer


Russen stiller opp
for Kreftforeningen


Frida ødela et
normalt politiår i Eiker



Gastronomisk fra Harald Berger

Av Roy Hansen
,  20.10.07


Harald Berger fra Darbu er kjent som en mester innen kokkekunsten. Etter flere år som kjøkkensjef på Oro Restaurant i Oslo, jobber han nå for Gastronomisk Institutt. Jobben består blant annet i å reise rundt og inspirere andre kokker. Denne uken var han på Sanden Hotell.

Desserten er snart klar for servering, men også her teller synsinntrykket like mye som smaken. Harald danderer sausen, mens de andre på hotellet legger på de ulike ingrediensene og står for serveringen.
En nesten fullsatt spisesal. Lyset er dempet og bordene er ekstra pent pyntet for anledningen. Interflora i Hokksund har virkelig brukt tid og krefter på å skape en stemning som selv «Blomster-Finn» ville finne beundringsverdig.

Betjeningen var fulltallig denne kvelden. Men de var ikke der bare for å gjøre dette til et minneverdig måltid for et 40-talls gjester. De var her også for å lære. Lære at restaurantmat ikke bare er en biff eller kokt laks med tradisjonelt tilbehør. Denne kvelden fikk de lære at forskjellige og kanskje litt utradisjonelle smaker kan settes sammen til et gourmetmåltid.

Mester fra Darbu
Harald Berger er en rolig og høyst sindig kar fra Darbu. At han er en prisbelønnet mesterkokk og mangeårig kjøkkensjef på en av Oslo bedre restauranter, har ikke gått til hodet på ham. Derfor sklir han rett inn og finner tonen på Sanden Hotell. Men det er han som styrer showet - bak kulissene.

- Jeg reiser mye rundt nå for å vise kokker og hotellansatte at mat ikke bare er mat. En meny kan gjerne komponeres med litt mer spennende retter enn det vi er vant til. Vi kan også bruke mer spennende smakssammensetninger og ikke være redd for å prøve noe nytt. Det gjør både jobben og maten mer spennende, sier Harald Berger.

Han har ikke hatt tid til å konkurrere så mye som han har villet de siste årene. Jobben i Gastronomisk Institutt åpner imidlertid for at han kan satse - og satse høyt.

- Jeg skal forsøke å kvalifisere meg til kokkelandslaget som står foran en utskiftning i år. Venter nå bare på NM-oppgaven som kommer i januar. Det er en knallhard konkurranse og bare de beste blir med, sier Berger. Selve Norgesmesterskapet i kokkekunst går i Ålesund i august. Der håper han å være med.

Harald Berger er en travel mann, og denne uken skulle han egentlig ha vært sammen med vårt kongepar i Tyskland for å lage mat til dem. Men ettersom kvelden på Sanden ble booket først, var det her han havnet. Kongen og dronningen fikk en annen mesterkokk.

Spennende meny
Selv om det var langt mellom «kongligheter» på Sanden Hotell denne kvelden, fikk de en oppvartning som minst kunne forsvare en kuvertpris på 1.050 kroner. Etter å ha inntatt alle fem rettene pluss aperitiff, vanket det stående applaus til mesterkokken og hans lokale hjelpere denne kvelden.

Et publikum fra såkalte «møblerte hjem» hadde da startet kvelden med en aperitiff. Deretter var det en forrett bestående av blomkålsuppe med kamskjell, bulgur, parmaskinke og søtpotet, trøffel carpaccio og basilikumsolje.

Rett nummer to besto av kveite «melba», caviar, asparges og sukkererter og eple smørsaus. Hovedretten var reinsdyrfilet, selleripure, skogsopp og løk trio, vahlrona-kirsebær glace og fondantpotet.

Desserten besto av Eiker Camenbert, tomat-vaniljemarmelade og honning-valnøttbrød. Og som om det ikke var nok ble det servert tilslørte bondepiker til kaffen.



Harald Berger legger sausen på hovedretten. 42 gjester skal ha varm mat, så her går det unna.



Bordene på Sanden Hotell var ekstra fint pyntet til denne gourmetkvelden i regi av Harald Berger. Folk storkoste seg og fikk virkelig valuta for pengene.


Hvis du ønsker å bestille bildet fra denne nyheten,

send oss en e-post med navnet på nyheten, samt

din kontaktinfo (til faktureringen). Et bilde koster

kr 100,-. Dere får da en JPG-fil i god kvalitet

tilsendt din e-post. Papirbilder i A4 størrelse koster

kr 150,- inkl. mva. + porto. Kun til privat bruk.




Tips en venn om denne nyheten.
Til:    Fra:   

« Tilbake




 MENINGSMÅLING

Hvilke forhåpninger har du for det nye året?
Som i 2020
Bedre enn i 2020
Koronafri
Dårligere nn i 2020
Elendig
Langt bedre
Svar til nå: 252
Bedre enn i 2020: 34.52%
Dårligere nn i 2020: 9.13%
Elendig: 15.48%
Koronafri: 11.51%
Langt bedre: 3.97%
Som i 2020: 25.40%