![]() |
|
|
Satser på kortreist mat i Hokksund Av Roy Hansen, 05.06.14 Gunn og Arild er begge godt voksne, men det stopper dem ikke i å satse på nye ting etter at de ga seg som verter på Sundhaugen i fjor sommer. I dag åpnet de butikken «Bra smak» i Hokksund sentrum.
Gunn Bakke og Aril Bakke Hansen har begge en forkjærlighet for mat. Da de ga seg som vertskap på Sundhaugen i fjor sommer, var det derfor ikke veldig unaturlig å tenke på å finne på noe nytt innen denne veien.
I dag åpnet de sin nye butikk i Stasjonsgata 1 i Hokksund. Her finner du relativ kortreist mat, gjerne med økologisk merket emballasje. - Vi har leverandører fra Buskerud og Vestfold og det meste kommer fra småskalaprodusenter i dette distriktet. I tillegg har vi lokale bedrifter som et røykeri i Drammen som kommer med fisk i både fersk og bearbeidet utgave, forteller Arild. Han og kona har også tatt med seg oppskriften på de kjente kjøttkakene fra Sundhaugen og steker opp dette for sultne sjeler. Her skal du nemlig kunne få kjøpt ferdige middagsretter du kan ta med deg hjem. Gunn og Arild byr også på en rekke grønnsaker, te, ost og en rekke andre produkter med stempelet kortreist og miljøvennlig. Egne brød fra Skog Bakerverksted i Mjøndalen selger de også. Dette er økologiske brød bakt på speltkorn. Kunne nyte pensjonisttilværelsen Arild kunne som 67-åring bare nyte pensjonisttilværelsen. Gunn, som er syv år yngre, ville måtte jobbet noen år til, men synes det er greit med permisjon fra jobben sin som omreisende i demonstrasjoner i dagligvarebransjen. Men det var aldri aktuelt. - Det blir for mye reising og jeg er jo ikke akkurat noen ungdom lenger. Her kan jeg gå til jobben og det er deilig selv om det blir mange timer med den åpningstiden vi nå har, sier hun. De to håper å kunne ansette mer hjelp etter hvert, men må se an utviklingen. Vil ha middag En av dagens første kunder var Marita Bjørk Olafsen. Som godt voksen var hun på jakt etter en enkel middag, men har hele tiden vært opptatt av det naturlige og økologisk dyrket mat. Hun benyttet derfor anledningen til å handle inn både fisk og grønnsaker slik at hun fikk seg en god middag. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|