![]() |
|
|
Lokal ost stiller i oste-VM i London Av Redaksjonen, 14.11.17 Eiker Gårdsysteri stiller med to oster i oste-VM i London fredag. Osteprodusenten gleder seg til å vise fram sine lokale produkter fra Buskerud til hele verden.
– Det blir spennende å reise på tur med folk vi har en relasjon til fra norske ysterier. Jeg gleder meg også til å bli kjent med nye produsenter og få inspirasjon fra andre land som vi kan ta med oss til Norge, sier Anne Marie Sando, som stiller med Gruveosten og Holtefjell XO i VM.
– Vi håper jo på at vi får god respons på ostene våre, og krysser fingrene for at vi hopper opp til en sølvmedalje. Vi må jo sikte høyt, sier Sando. Rekordstor deltakelse World Cheese Awards arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen The Guild of Fine Food. Årets verdensmesterskap holdes i London i sammenheng med matmessen Taste of London. I fjor ble den norske osten Kraftkar fra Tingvollost kåret til verdens beste ost. Gardsmat-organisasjonen Hanen gleder seg over rekordstor norsk deltakelse i år. – Det er utrolig morsomt å se at norske produsenter ser verdien av å konkurrere. All oppmerksomheten Kraftkar fikk etter seieren i fjor har inspirert mange til å tenke nytt om markedsføring. Og jeg er helt sikker på at flere norske oster vil hevde seg i årets konkurranse, for kvaliteten på norsk ost er fantastisk, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen. – Viktig for norsk landbruk Totalt deltar 17 norske osteprodusenter med til sammen 40 oster i VM. De siste årene har antall gårdsysterier økt voldsomt i Norge. – Seieren i fjor var et internasjonalt gjennombrudd for norsk lokalmat. Det var selvfølgelig en viktig seier for Tingvollost, men også en seier for den høye kvaliteten på norsk landbruk og stoltheten bøndene har til produktene sine, sier Bucher-Johannessen. Norsk ost setter matnasjonen Norge på kartet Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (FrP) er imponert over den store deltakelsen fra norske ysterier. – At Norge stiller med rekordmange osteprodusenter i årets VM viser at Norge har blitt en ostenasjon som kan hevde seg helt i verdenstoppen. Dette har skjedd bare i løpet av få år, og henger sammen med dyktige produsenter og høy kvalitet i norsk matproduksjon. Norsk mat har konkurransekraft som vil stå sentralt i den videre utvikling av norsk landbruk. Tingvollost viste i fjor at det er mulig å bli verdensmester, og vi krysser fingre for at noen gjentar suksessen i år, sier statsråd Dale. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|