![]() |
|
|
Rekordpåmelding og lokale til Oste-VM i Bergen Av Redaksjonen, 23.10.18 Aldri før har så mange oster og osteprodusenter vært påmeldt til World Cheese Awards (WCA). Når det prestisjetunge osteverdensmesterskapet arrangeres i Bergen den 2. november, deltar 3.472 oster fra 41 land. Norge stiller med 175 oster fra 58 ysterier.
Norge stiller også med over 50 dommere som sammen med 180 internasjonale dommere skal smake seg fram til de best ostene og kåre årets vinner.
Oste-VM arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen Guild of Fine Food og for første gang i den 31 år lange historien, skal dette holdes i Norge. Norge deltok på Oste-VM for første gang i 2011. Da var det kun Tingvollost som representerte Norge. Den norske deltakelsen har økt hvert år og nå deltar brorparten av norske ysterier på oste-VM i Bergen. Osterevolusjonen Det er fantastisk tilfredsstillende for oss at så mange norske produsenter deltar, sier Bernt Bucher Johannessen. Han er daglig leder i HANEN, som sammen med Norsk Gardsost er hovedarrangør. – Vi har jobbet med arrangementet over flere år og gleder oss masse til å vise Norge hvilket fantastisk arrangement dette er. Uten seieren til Kraftkar i 2016 ville det ikke vært noe Oste-VM i Norge. Aldri før og kanskje heller aldri siden vil det være så mange rare spennende og underlige oster samlet på en gang. Dette skal bli en folkefest hvor publikum kan komme og smake noen av verdens beste oster, sier Johannessen. Stolt og imponert verdensmester – Den norske osterevolusjonen er et faktum. Jeg er imponert og stolt over at så mange dyktige ystere vil delta i WCA på hjemmebane. Det er som en drøm går i oppfyllelse – vi er blitt en stolt ostenasjon, sier Gunnar Waagen, mannen bak Kraftkar og styreleder i Norsk Gardsost. Norge inn på matkartet Også landbruks- og matminister Bård Hoksrud gleder seg til å se det norske mangfoldet under Oste-VM. – I år stiller Norge med rekordmange osteprodusenter og ostetyper til verdensmesterskapet. Produsentene skal vise fram de beste ostene Norge har å by på. Deltakelsen er med på å sette oss på det internasjonale matkartet og bygge Norge som matnasjon. Det bidrar til å øke verdiskapingen for mat- og reiselivsaktører i norsk landbruk. Jeg gleder meg til å se det store ostemangfoldet fra hele verden på Oste-VM, sier Hoksrud. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|