![]() |
|
|
Spis deg ut av kjøleskapet før ferien Av Roy Hansen, 30.06.18 Sommeren er her, og mange drar snart på ferie. Husker du å spise deg ut av kjøleskapet før du reiser bort?
I Norge kaster vi 355.000 tonn mat hvert år. Matproduksjon er ressurskrevende, og når så mye av maten ikke spises opp blir dette et enormt miljøproblem. Visste du at 60 prosent av matsvinnet skjer hjemme hos deg og meg?
- Det å innføre tiltak mot matsvinn hjemme er altså ikke bare smart for lommeboka, men også et veldig viktig miljøtiltak, sier Hanne Johansen i organisasjonen «Too Good To Go». Snart skal de fleste av oss på ferie og tiden er derfor inne for å spise seg ut av kjøleskapet og være kreativ med restene, for å unngå at maten havner i søpla. Pizza, wok, omelett, salat, stekt ris og grateng er eksempler på retter som egner seg ypperlig til å bli kvitt det vi har liggende. Resten av brødet kan enkelt forvandles til krutonger eller ostesmørbrød, mens frukt og bær kan bli deilig smoothie. Fryseren er din venn – den kan redde det meste du ikke rekker å spise opp. Og kanskje naboen vil ha litt restepålegg? Skulle uhellet allikevel være ute og mat har gått ut på dato når du kommer hjem, så husk å gi den en sjanse ved å se, lukte og smake. «Best før» betyr ikke nødvendigvis dårlig etter! - Hvis du ferierer i Norge kan du også bidra til at overskuddsmat fra hoteller, bakerier, matbutikker, kiosker og andre spisesteder havner i magen og ikke i søpla, gjennom Too Good To Go. I appen finner du 1.000 spisesteder fra Kristiansand til Svalbard, så sjekk innom der du er og bli med oss i kampen mot matsvinn, sier Hanne Johansen. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|