![]() |
|
|
Lokalt øl eller ost - hva går det mest av? Av Redaksjonen, 13.07.18 Svaret er ost. To av 10 nordmenn spiser lokalprodusert ost hver måned, viser tall fra Ipsos Spisefakta. Og til høsten er det Oste-VM i Bergen - nesten garantert med lokalprodusert ost fra Eiker.
- Dette lover godt for årets store matbegivenhet, Oste-VM i Bergen i november. Nordmenn er på vei til å bli et osteelskende folk, sier administrerende direktør i Stiftelsen Matmerk, Nina Sundqvist.
I 2016 dro Norge hjem med hele 17 medaljer fra Oste-VM i London, med Kraftkar fra Tingvollost som vinner av den gjeveste prisen. I år samles over 250 osteeksperter og 3.000 oster under ett tak i Bergen. - Vi gleder oss til Oste-VM som skal arrangeres i Bergen i november, og der håper vi norske oster vil konkurrere i toppen. Kvaliteten og mangfoldet av norskprodusert ost blir stadig bedre og større, vi har rett og slett hatt en osterevolusjon i Norge de siste årene. Ikke minst takket være godt arbeid fra organisasjoner som Norsk Gardsost og Hanen, sier Sundqvist. Mest ost i Oslo og Trøndelag Tall fra Ipsos Spisefakta viser at 22 prosent av oss sier at vi spiser lokalprodusert ost minst en gang i måneden. Lokalt øl er det 15 prosent av oss som sier vi drikker månedlig. Regionalt er det noen forskjeller. Lokal ost ser ut til å bli spist oftest i Midt-Norge og Oslo, der henholdsvis 29 og 27 prosent sier de spiser lokal ost minst en gang i måneden. - Jeg heier på alle som spiser ost fra lokale produsenter jeg, men syns jo at vestlendingene bør klare å slå Oslo-folk i neste års undersøkelse. Er det Oste-VM i Bergen, så er det jo bare å spise seg innpå, avslutter Sundqvist. ![]() Tallene er hentet med tillatelse fra IPSOS Spisefaktaundersøkelse. Norske spisefakta 2018 er en spesialundersøkelse basert på databasen til norsk monitor 2018. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|