![]() |
|
|
Bronsemedalje til Eiker Gårdsysteri i Oste-VM Av Roy Hansen, 18.11.14 Holtefjell XO fra Eiker Gårdsysteri ble i helgen hyllet med bronsemedalje under World Cheese Awards 2014 i London. Konkurransen er en av verdens største og viktigste bedømmelser av ost med 2.600 deltakende oster fra 33 land.
En utmerkelse i denne konkurransen henger svært høyt. Så mange som 250 ostemestere var med på å vurdere de velsmakende bidragene.
- Det er første gang Eiker Gårdsysteri i Hokksund er påmeldt, og derfor er det ekstra gledelig å komme på pallen, forteller daglig leder Anne Marie Sando. - Kanskje dette betyr at vi slett ikke ligger etter når det gjelder småskala osteproduksjon i Norge? Det har tross alt skjedd en hel liten osterevolusjon siden vi startet opp i 2003, sier hun. Osten Eiker deltok med, Holtefjell XO, er en smaksrik, fast lagringsost som er modnet i minimum 12 måneder. Den har også fått tildelt spesialitetsmerket for unik smak. - Nettverksgruppa Hanen arrangerte en spennende studietur i forbindelse med et prosjekt vi er med i, og de hadde lagt opp til besøk på messa der konkurransen foregikk. Eiker gårdsysteri lager ost fra egne kuer, og vi legger masse kjærlighet og omsorg i produksjonen, forteller Sando. Ysteriet er en ekte håndverksbedrift, og henter melken fra egne frittgående kyr. Kvaliteten på melka er helt avgjørende for kvaliteten på osten, derfor legger Eiker Gårdsysteri stor vekt på å ha oversikt over all produksjon og kvalitet på både fôrblandinger, melking og trivselen til kyrne. Det lokale ysteriet produserer ca 12 - 15 tonn med ost i året og har egen gårdsbutikk, samt selskaps- og kurslokale. Varene deres selges også i en rekke dagligvareforretninger og kjeder. ![]() Anne Marie Sando og mannen Ole Erik Sando etter utdelingen av hederen i London denne helgen. Mye arbeid ble kronet med bronsemedalje i det som er verdensmesterskapet for ost. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|