![]() |
|
|
«De aktive kidza» på kokkekurs med foreldre Av Roy Hansen, 01.11.18 Gruppen som kaller seg «De aktive kidza» hadde torsdag en kveld utenom det vanlige. Profesjonell kokk gjennom en årrekke, Rune Sandø, lærte både unger og foreldre å lage hele åtte forskjellige retter. Fellesnevneren var at de skulle være sunne, men gode og kanskje litt spesielle.
Har du hørt om fiskepinner med cornflakes som gratinering? Nei det hadde ikke vi heller. Men på kveldens matkurs i regi av Rune Sandø, som representerer «Unge kokker», var nettopp dette én av de åtte rettene som skulle tilberedes.
Det er Frisklivssentralen, som nå ligger under Familiesenteret, som har denne gruppen gående. Pr. nå er det ni barn som deltar i gruppen og de samles én gang i uka til ulike aktiviteter. Én gang i måneden skal foreldrene være med på aktiviteten og torsdag var det altså kokkekurs i skolekjøkkenet på Hokksund Ungdomsskole. Her møtte alle opp sammen med foresatte og etter en kort orientering kastet de seg over råvarer og gryter. Grønnsaker og andre fristelser ble forberedt og det ble laget suppe i ulike varianter, laks og altså fiskepinner med cornflakes-gratinering. Det skal visstnok være både godt og sunt. ![]() Rune Sandø forteller om kveldens opplegg på Hokksund Ungdomsskole. Her skal de ni barna med foreldre lage til sammen åtte retter med ulike råvarer. Familiesenteret har dette tilbudet til barn mellom ni og 12 år og deres foresatte. Målgruppen er de som ellers ikke er med i organiserte aktiviteter av en eller annen grunn. Men det er plass til langt flere på disse samlingene og det gjelder ikke minst ungdomsgruppen som trener én gang i uka i Sentrumshallen. Laila Kvale Støstad er en av lederne for prosjektet og er kjent fra Aktiv Eiker. Sammen med Ingunn Årøen lager de aktiviteter som fenger ungdommene og som kan føre til et bedre liv. Sunnhet og helse er stikkord, men det skal være gøy i tillegg. Og ifølge tilbakemeldingene fra torsdagens kokkekurs er dette gøy - og selvsagt lærerikt. «Bakdelen» med å lære å lage mat, er ifølge en av gutta på kurset, at det er stor fare for at de blir satt i arbeid hjemme også. ![]() Adrian Kile Engebretsen begynner å få tekken på potetkutting, men frykter at han må bidra mer på kjøkkenet hjemme heretter. Unge kokker Rune Sandø er omreisende kokk og har til nå i år holdt rundt 40 slike krus for barn og foreldre. Han har vært profesjonell kokk i 40 år, men hoppet av yrket for å bli instruktør for 10 år siden. Nå er han tilknyttet «Unge kokker» som finansieres av blant annet Gjensidigestiftelsen for å inspirere ungdom til å lage mat og få mer sunne spisevaner. ![]() Kokkekurs for «kidza» og foreldrene er populært og her er det god stemning. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|