![]() |
|
|
Vil selge lokal ost på Grüne Woche i Berlin Av Roy Hansen, 09.01.15 Grüne Woche arrangeres i Berlin til uka og er en av verdens største landbruks- og matmesser. Eiker Gårdsysteri er den eneste matprodusenten fra vårt distrikt, men Blaafarveværket og Storaas Gjestegaard er andre to bedriftene som representerer Buskerud på messen.
Eiker Gårdsysteri, Blaafarveværket på Modum og Storaas Gjestegård i Jondalen skal friste tyskerne til Norgesbesøk med blant annet smaksprøver på Norges eneste gruvelagrede ost. De deltar på verdens største forbrukermesse innen landbruk, mat og reiseliv i Berlin i januar med ca. 500.000 besøkende samt 5.000 journalister fra 70 land.
Bedriftene som skal representerer henholdsvis produsent, opplevelser og overnatting fikk invitasjon fra Fylkesmannen i Buskerud i høst om å representere Norge, Oslo-regionen, Buskerud og Eiker Gårdsysteri og takket ja med glede. De deler standsplass sammen med 30 andre utvalgte bedrifter fra Oslo-regionen, som består av alle syv østlandsfylkene, og skjer i regi av Landbruks- og matdepartementet og Innovasjon Norge. - Gjennom messedeltakelsen ønsker vi å bidra til fokus på gode opplevelser innen kultur, lokalprodusert mat av høy kvalitet, norsk natur og omdømmebygging i et internasjonalt marked. Deltakelsen vil også gi anledning til å bygge nettverk og utvikle nye produkter sammen med de andre norske deltakere – også etter messen, sier Anne Marie Sando. Det er tre dedikerte kvinner med spennende og variert bakgrunn som reiser til Berlin til uken. Eiker gårdsysteri deltar for andre gang ved Anne Marie Sando. Gründeren fra Øvre Eiker har vært med fra starten i 2003 da de begynte med småskala produksjon av ost fra glade kuer. Flere av ostene fra Eiker er premiert flere ganger med både nasjonalt og internasjonalt. Senest i november 2014 oppnådde ysteriet bronse i World Cheeese Award i London med Holtefjell XO i konkurranse med verdens beste oster. Både Holtefjell og Gruveost er tildelt merket «Spesialitet – unik smak». Dette er et kvalitetsbevis på at det produseres ost av høy standard og med spennende smak. Blaafarveværket deltar for første gang ved Sandy Baldauf. Hun er tysk, men har funnet kjærligheten i Norge og jobber som avdelingsleder for Blaafarveværkets Koboltgruver. Nå skal hun lokke sine tidligere landsmenn til Norge. Blaafarveværket og Koboltgruvene er et kjent og godt besøkt museum med et variert tilbud innen kunst-, kultur- og naturopplevelser. Hjemmelaget mat er en viktig del av tilbudet. Blaafarveværket var på 1830-tallet Norges største bedrift og markedsledende i sin bransje med 80 prosent av verdensproduksjonen av koboltblått pigment til farging av glass og porselen. Storaas Gjestegård deltar for andre gang ved Solveig Storaas. Hun er utdannet kokk og nå daglig leder av Storaas Gjestegård. Sammen med sine to søstre tok hun i august 2014 over driften av gjestegården. Storaas-familien har stått bak utviklingen av Storaas Gjestegaard fra oppstarten i 1990 og fram til i dag. Både mor, far og de fire døtrene har til tider vært involvert i driften. I dag jobber søstrene sammen med pappaen Jarle på stedet og tilbudet er utvidet til «Eventyrlyst på Gjestegaarden og i verden for øvrig!» Familiehistorien til søstrene Storaas bringer deg rund til mange land og flere verdensdeler. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|