![]() |
|
|
Fredag åpnes tappekranene igjen Av Roy Hansen, 26.02.14 Fredag er en merkedag for Mjøndalen. Da åpner nemlig ærverdige Mjøndalen Gjæstgiveri dørene igjen etter å ha vært stengt i nesten ett år. Tankene ble fylt opp i dag og fredag er kokken klar med både biff og tilbehør.
Det er gått snart ett år siden Haikang Xia kjøpte opp det gamle og ærverdige Mjøndalen Gjæstgiveri av Jostein Kretz. Planen var å renovere bygningen og bygge om 2. etasjen til hotell. Det skulle vise seg å bli alt annet enn enkelt.
Ifølge eieren mente kommunens bygningsetat at 2. etasjen ikke var sterk nok til å tåle belastningen til alle rommene. At de samme lokalene hadde rommet et stort antall danseglade på diskoteket der, tyder kanskje på noe annet. I kjent stil Haikang Xia driver både hotell og gjestehus på Rjukan. Han har lang fartstid i bransjen og vet at tradisjoner ikke er til å tulle med. Derfor åpner han en pub og et spisested i kjent stil, med fredagsbiff og drikke fra Aass. Noe annet ville kanskje være helt utenkelig i Mjøndalen. - Vi holder oppe hver dag som et spisested, men i helgene satses det på musikk og fest. Vi har fått med oss Magne Frydenlund som skal ta seg av organiseringen av musikk og underholdning, og jeg har stor tro på at han klarer den jobben på en utmerket måte, sier Haikang. Ved siden å være en restaurant, kommer den nye driveren å satse på både catering og selskaper. Og nettopp selskapslokaler er en mangelvare i vårt distrikt. 2. etasjen skal huse selskaper i tillegg til møter for lokale lag og foreninger, samt næringslivet. Vil bygge ut Siden det ikke ble bygging av hotellrom i 2. etasje, jobbes det nå med å få til et tilbygg på fire etasjer som skal romme hotelldelen. Haikang håper å kunne starte byggingen i løpet av året da byggeplanene nå ligger til godkjenning i kommunen. Når hotellet står ferdig har han planer om å bytte navn til Mjøndalen Hotell, men det spørs om mjøndølingene er klare for det. Det har vært et stort lokalt engasjement for å få åpnet dørene på «puben» igjen. At det onsdag ettermiddag var bordbestilling på over 60 plasser for fredagsbiff, tyder på at mange har savnet dette tilbudet. Helgens underholdning er også lokal med Splitter Pine Duo. Det blir musikk hver eneste helg og mange av bandene kommer til å være lokale. ![]() Innvendig er hele lokalet pusset opp – malt og interiøret er byttet ut. Men stedet har fortsatt preg av «puben» som alle kjenner selv om det blir satset enda mer på matservering med fast ansatte kokker. Også personalet vil være kjent da den nye eieren har hentet inn flere av de som jobbet på stedet tidligere. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|