![]() |
|
|
Serverte gourmetmåltid for 130 gjester Av Roy Hansen, 24.04.13 Bølgen & Moi er et rimelig godt kjent restaurantkonsept med fem store restauranter rundt om i Sør-Norge. Onsdag kveld hadde de tatt sitt unike konsept ut på veien for å besøke Hokksund og Damenes Aften. Det ble et festmåltid for 130 gjester.
Vi skulle nesten ikke tro at restaurantkjeden Bølgen & Moi trengte reklame, men det at de nå tar landeveien fatt i noen uker, kan ikke oppfattes som noe annet enn et formidabelt reklamestunt. Og Hokksund var først ute – mye takket være lokale bekjentskaper.
Med 15 servitører og åtte kokker i tillegg til frontfigurene selv reiser restaurantkjeden nemlig på fem forskjellige steder for å varte opp med et gourmetmåltid av de virkelig sjeldne. I tillegg har restaurantsjefen i Bergen gjort borddekking til en kunstform – helt bokstavelig. Gjestene som hadde kjøpt seg plass under onsdagens middag i festsalen i rådhuset, fikk derfor ikke bare oppleve et måltid utenom det vanlig – også bordene var noe de aldri hadde sett før. Harald Berger fra Darbu har vært en sentral person i norsk matlaging i en årrekke med en rekke utmerkelser og prestisjefylte jobber. Nå reiser han sammen med Bølgen & Moi og det var ekstra stas å kunne varte opp for sine gamle sambygdinger. Toralf Bølgen har aner fra Modum så også han var nesten på hjemmebane. - Det var skikkelig moro å komme «hjem» igjen og treffe gjester på hjemmebane, sier Harald Berger. Men det er ikke første gang han viser sine kunster innen kokkefaget i Eiker-bygdene. Vi kan huske ham på Sanden Hotell og i Vestfossenhallen for noen år siden hvor han disket opp med måltider som mange ikke trodde var mulig med relativ primitive kjøkkenfasiliteter. Har med alt - Vi har fylt tre store varebiler med alt vi trenger. Til og med bordene har vi tatt med oss. Etter at vi er ferdige her reiser vil tilbake til Oslo for å klargjøre alt til neste tur, som går til Sørlandet, forteller Harald Berger. Han betegner dette som et kjempeprosjekt som virkelig setter logistikken på prøve – men synes det er moro. Gjestene i Hokksund fikk en 3-retters middag med drikke, samt aperitiff og kaffe for en snau tusenlapp. I tillegg kunne de kjøpe en av mange praktbøker som Toralf Bølgen har stått bak sammen med Daniela Tepper, som er den kreative oppdekker. Dette er bøker som gir tips om alt fra oppdekking og blomstervalg til mat og hvilken vin du skal velge for det flotte måltidet. ![]() Her er forretten i ferd med å klargjøres. Det legges mye arbeid ned i selv meget små detaljer. Og etter publikum å dømme smakte den utsøkt. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|