![]() |
|
|
Vær forsiktig med St. Hans-bålet Av Redaksjonen, 16.06.10 Drammensregionens brannvesen går nå ut med en generell advarsel i forkant av St. Hans. Bålbrenning er tillatt i Eiker-bygdene denne dagen, men det er en rekke forhold som tas med i betraktning når du skal kose deg rundt bålet. ![]() Bålkos med kaffe har en lang tradisjon i Norge, men et stadig strengere regelverk for bålbrenning har gjort det vanskelig. St. Hans kan du kose deg med bål om du er forsiktig. St. Hans bål har lange tradisjoner i våre kommuner og er ofte forbundet med gode og hyggelige minner. For innmark gjelder lokale forskrifter i Drammen, Lier, Nedre Eiker og Øvre Eiker. Her gis det dispensasjon fra det generelle forbudet om brenning for St. Hans. Lokal forskrift for din kommune kan du se på www.drbv.no Der hvor det ikke fremkommer av lokal forskrift, og for øvrige kommuner, vil brannvesenet minne om at det er et generelt forbud mot åpen ild i eller i nærheten av utmark fra 15. april til 15. september. For å ivareta brannsikkerheten og hindre unødig forurensning og plager gjelder følgende regler for bålbrenningen: 1. Grunneiers tillatelse må innhentes. 2. Det skal være en ansvarlig person for bålet. 3. Alminnelige aktsomhetsregler må følges slik at det ikke oppstår brann eller skade på omgivelsene. 4. Slokkeutstyr må finnes på stedet. Bøtter med vann kan benyttes. 5. Bruk bare tørre trematerialer. Miljøfarlige stoffer skal ikke brennes. 6. Bålet må slokkes før det forlates. 7. Brannvesenet forbeholder seg retten til å nekte bålbrenning hvis værforholdene tilsier dette, for eksempel ved sterk vind og eller tørke som øker brannfaren. Engangsgrill må brukes med stor forsiktighet da grillen blir svært varm og antenner underlaget. Engangsgriller må stå på et brannsikkert underlag som mur, stein eller sand. Det er viktig at grillen blir skikkelig slokket. Enhver plikter å vise alminnelig aktsomhet og opptre på en slik måte at brann ikke oppstår. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|