|
|
Regner med færre julebord denne sesongen Av Roy Hansen, 22.10.20 Roar Sanden på Sanden Hotell i Hokksund regner med at julebordsesongen blir amputert i år. Men han setter sin lit til at familier, firmaer og foreninger kommer til julelunsj i tillegg til julebordene.
Korona-epidemien har som kjent rammet hoteller og restauranter hardt, men Sanden Hotell har ifølge innehaveren greid seg rimelig bra. I sommer var det bra besøk på uteserveringen og de 19 rommene hadde et bra belegg. Faktisk var årets sommer bedre enn året før.
Det gode besøket har variert noe, men holdt seg rimelig godt fram til begynnelsen av oktober. Belegget på rommene har gått ned som følge av anleggsfolk som har bodd her har avsluttet sine oppdrag. Men Roar Sanden vet det kommer nye anlegg som trenger folk og da går belegget opp igjen. - Jeg forstår godt at folk kvier seg for å gå ut når det er mørkt og kaldt ute, og det er helt normalt med svingninger i besøket. Men vi håper selvsagt at det kommer flere gjester nå framover, sier Roar Sanden. Dropper orkester Sanden Hotell har tidligere år fristet med live musikk og fått noen skikkelige fester i forbindelse med julebordene. Men slik blir det ikke i år. Det serveres musikk fra anlegget i stedet, men dansingen kan bli et problem med én-meters reglen som skal gjelde. Sanden har også kuttet ut gratiskonsertene denne høsten. Det har imidlertid ikke påvirket besøket ute på terrassen. Her har det vært godt med folk som både har lesket seg på drikke og spist seg mette. Fra 23. november og fram til lille julaften blir det servert julelunsj. Dette var en stor suksess i fjor og Roar oppfordrer gjestene til å bestille på forhånd. I tillegg blir det tre helger med julebord på en så bra måte som er mulig i disse korona-tidene. Selvsagt står smittevern høyt på agendaen og ettersom det ikke blir musikk og festing til langt på natt i år, regner Roar Sanden med at det hele skal forløpe i sømmelige former og innenfor forsvarlige rammer. Sanden Hotell er i full gang med forberedelsene til julebordsesongen og nå stekes det opp medisterkaker og hamburgere med kjøtt fra lokale produsenter. - Vi har satset mye på lokal mat de siste årene og årets julemeny er ikke noe unntak. Torsken er derimot ikke lokal – det er litt vanskelig, sier han smilende. Laksen han har servert i år har derimot vært veldig lokal. Nasjonale føringer NHO Reiseliv har sendt ut en julebordveileder til alle sine medlemsbedrifter. Bransjen sett under ett går nemlig en julebordsesong i møte med under halve bestillingene. De oppfordrer derfor juleordkomiteene rundt om på norske bedrifter om å tenke kreativt og ikke minst lokalt. Senest torsdag var det en bedrift som ga gavekort til ansatte slik at de kunne ta med partner eller venner på en lokal restaurant i stedet for å arrangere et stort julebord. NHO Reiseliv oppfordrer de som skal ha et julebord om å ta kontakt med spisestedet på forhånd og klargjøre hvordan de kan få et tryggest mulig arrangement. De minner også om at transport til og fra kan utgjøre en smitterisiko på lik linje med dansing. « Tilbake |
|
MENINGSMÅLING
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|