![]() |
|
|
Gårdsost fra Eiker på Matstreif 2010 Av Roy Hansen, 28.09.10 Torsdag 30. september går startskuddet for Matstreif 2010. Tre hele dager med gode opplevelser med norske råvarer vil prege Rådhusplassen i Oslo. Her vil det yre av gode smaker, norsk inspirasjon og matglade mennesker. Eiker Gårdsysteri er en lokal leverandør som vil markere seg under disse dagene. ![]() Anne Marie Sando og hennes datter Ingrid Helene Sando har akkurat fått beskjed om at de har vunnet fylkesfinalen i «Det norske måltid» med camembertosten sin. (Foto: Privat) Matstreif arrangeres for sjette gang i år, og arrangøren håper på stor publikumsdeltagelse. I år er festivalen utvidet med en dag, slik at alle kan få en sjanse til å stifte bekjentskap med gode norske råvarer. Her blir det noe for både store og små. Festivalen med de store matopplevelsene Matstreif er en nasjonal festival hvor du vil finne råvarer og produkter fra hele vårt langstrakte land. Bondens Marked stiller i år med over 90 småskalaprodusenter fra hele landet. Du vil også finne en egen sjømatgate med store og små fiskeprodusenter. Inspirasjonstreif tilbyr matkurs for både voksne og barn med tematikk som spenner fra sjømat til sylting, baking og akevitt Historikk Matstreif ble arrangert første gang i 2005, og gjennomføres i 2010 for sjette gang. Innovasjon Norge er arrangør av festivalen, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. I år har også Fiskeri- og kystedepartementet engasjert seg og deltar nå på lik linje med Landbruks- og matdepartementet. Festivalen er i stadig utvikling og har som mål å bli Norges fremste nasjonale matfestival. Matstreif skal bidra til økt entusiasme og stolthet for norsk mat og norsk matkultur. De ønsker å øke kunnskapen om og bevisstheten blant publikum rundt norsk mat og vise bredden av norske råvarer. Matstreif skal være stedet for alle som lurer på hva som rører seg i innen norsk mat, og som er opptatt av gode smaksopplevelser, lokal mat og unike nisjeprodukter, fisk og landbruk hånd i hånd. Eiker Gårdsysteri stiller «kvinnesterke» opp og skal presentere sine oster i tre dager til ende. De har blant annet vunnet fylkesfinalen i «Det norske måltid» med camembertosten sin. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|