![]() |
|
|
Lærer bedre med gratis skolefrokost Av Redaksjonen, 07.03.12 De startet med gratis skolefrokost i fjor høst. Nå spiser dobbelt så mange elever ved Rosthaug videregående skole frokost hver skoledag.
I fjor høst startet elever ved en yrkesfaglig linje ved Rosthaug videregående skole med obligatorisk skolefrokost. Tiltaket er blitt populært, og nå foreligger resultatene:
• 95prosent benytter seg av skolefrokosten. • 73 prosent svarer at skolefrokosten har ført til at de oftere spiser frokost. • En økning på hele 42 prosent når det gjelder hvor mange som spiser frokost hver skoledag, det vil si dobbelt så mange oppgir nå å spise frokost hver skoledag i forhold til før skolefrokosten ble satt i gang. • 22 prosent av elevene svarer at skolefrokosten har ført til at de generelt spiser sunnere og oftere. - Lærerne merker forskjell på elevene. De merker det på humør og konsentrasjon, sier folkehelserådgiver Åse Marit Hovden i Buskerud fylkeskommune. - Elevene er roligere og det er lettere å få oppmerksomheten deres, fortsetter hun. I Buskerud fylkeskommunes Strategi for folkehelse i Buskerud 2010-2014 er et av målene å øke andelen ungdommer som gjennomfører videregående skole. Rosthaug videregående skole er en av fire pilotskoler i forhold til helsefremmende videregående skoler. Evne til læring og kosthold henger sammen. Kartla frokostvaner - Før skolen satte i gang med gratis skolefrokost ble frokostvaner kartlagt med en spørreundersøkelse der vi så på en rekke faktorer knyttet til deres frokostvaner og deres holdninger til skolefrokost, sier Hovden. - Det ble også sett på drikkevaner, generelt kosthold og deres pengebruk i løpet av en skoledag, sier hun. Etter at skolefrokosten hadde vært et tilbud noen måneder ble det gjort en evaluering i form av en spørreundersøkelse. Bedre klassemiljø - Elevene gir uttrykk for at skolefrokosten bidrar til et bedre klassemiljø. Flertallet av elevene svarer at frokost har en positiv effekt i forhold til at det er lettere å følge med i timen og de gjør det bedre på skolen, sier hun. En amerikansk oversiktsstudie viser at ungdommer som regelmessig spiste frokost hadde bedre ernæringsstatus og mindre sjanse for å bli overvektige enn de som ikke spiste frokost. Et regelmessig inntak av frokost kunne også ses i sammenheng med en forbedring av kognitive evner, bedre skoleprestasjoner og mindre fravær. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|