![]() |
|
|
Eiker-bonde i ny film for lokalmat Av Redaksjonen, 26.11.12 Amund Berger på Bagstevold gård i Øvre Eiker er blant bøndene som presenteres i en egen film i et nytt framstøt for det ypperste av norsk lokalmatproduksjon.
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum trykker på play-knappen, når prosjektet «Smaken av lokalmat» lanseres i Mathallen i Oslo tirsdag.
Amund Berger driver Bagstevold gård i Øvre Eiker, der han leverer epler og kirsebær fra sine nær 10.000 frukttrær. Frukten fra Bagstevold brukes blant annet i Tines eksklusive fruktmost-satsing «Vår». Foruten Berger viser filmene ekteparet Astrid og Oddbjørn Olsen som lager ost på Kjerringøy, mølleren Trygve Nesje som lager mel på Holli mølle i Østfold, sauebonden Tone Gjedrem som driver gård på Bjerkreim i Rogaland, og epledyrkeren Asbjørn Børsheim som lager sider i Hardanger. «Smaken av lokalmat» er et samarbeid mellom Norges Bondelag og Norsk landbrukssamvirke. Prosjektet skal styrke omdømmet til norsk landbruk og matproduksjon blant forbrukerne, og samtidig gjøre relevante støtteordninger kjent for nye og etablerte lokalmatprodusenter. I filmene forteller bøndene både om produktene og om bakgrunnen for at de har valgt å satse som småskalaprodusenter. Filmene skal distribueres på nettsiden www.smakenavlokalmat.no. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|