![]() |
|
|
Lokal mat på DOTs vårmøte Av Redaksjonen, 21.04.09 Lokal mat er en merverdi for turen og turgleden, og Den Norske Turistforenings (DNTs) lokalmatprosjekt er en stor suksess. De fleste betjente turisthytter byr i dag på kortreist mat, gjerne typisk for distriktet og tilberedt av lokale råvarer.
Turglede er blant annet å oppleve et sted, og med mat og matkultur derfra blir det hele mer komplett og godt. Dette er nok hovedårsaken til at DNTs lokalmatprosjekt har fått en så stor og bred suksess.
På Drammens og Oplands Turistforenings (DOTs) vårmøte mandag 27. april stifter vi nærmere bekjentskap med denne hyggelige trenden, og en av foredragsholderne som vil fortelle om dette er Anne Mari Hjelle, assisterende generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT). Videre kommer Anne-Marie Sando fra Eiker gårdsysteri og holder foredrag om lokallaget ost. Dette ysteriet leverer ost til blant annet Finsehytta. Eiker Gårdsysteri er en lokal «kortreistmat»- produsent på Øvre Eiker som vi har gleden av å introdusere i forlengelsen av DNTs foredrag om lokalmat. Det blir rause smaksprøver av praktfulle oster. Som en prikk over i-en runder vi av med en lokal vinagent – Danvikvin – ved Jan E. Øvensen som vil gi et engasjert foredrag om vin, og i særdeleshet vin og ost. Alle er hjertlig velkommen til vårmøtet som finner sted mandag 27. april i Roklubbens lokaler i Øvre Strandgt. 14 i Drammen kl. 19.00. « Tilbake |
![]() |
MENINGSMÅLING ![]()
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|